Στην κρέμα μας μπορούμε να προσθέσουμε λικέρΥλικά συνταγής:Για τη ζύμη:
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– 700 γραμμάρια αλεύρι
– 2 αβγά
– βανίλια
– 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την κρέμα:
– 200 γραμμάρια αμύγδαλο- σκόνη
– 200 γραμμάρια βούτυρο
– 20 γραμμάρια κορν φλάουρ
– 3 αβγά
– 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– βανίλια
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη για την τάρτα. Βάζουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη και ομογενοποιούμε με το φτερό. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού σε μία φόρμα τάρτας ή σε ένα ταψί. Τρυπάμε την ζύμη καλά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αμυγδαλόκρεμα σε πάχος 1 εκατοστού.
2. Την αμυγδαλόκρεμα την έχουμε φτιάξει σε ένα μίξερ βάζοντας το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το αμύγδαλο σκόνη. Τα ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε λίγα λίγα τα αβγά. Τελειώνουμε ρίχνοντας το κορν φλαουρ.
3. Ολοκληρώνουμε την τάρτα μας βάζοντας από πάνω τα ροδάκινα αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά από το σιρόπι της κονσέρβας και τα έχουμε στεγνώσει σε μία πετσέτα.Τα ροδάκινα τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο κομμένα στη μέση. Ψήνουμε την τάρτα στους 185C για περίπου 45’.
4. Διακοσμούμε την τάρτα με βατόμουρα και ζάχαρη άχνη.
Tip: Αν θέλουμε στην κρέμα μας μπορούμε να προσθέσουμε λικέρ, σας προτείνω λικέρ πικραμύγδαλο.
από τον Chef
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας