Ολοκληρώθηκε η απολογία του στον ανακριτήfilippidhs tt ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΤΤ

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 2.000.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την 9ωρη απολογία του ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς κ. Γιώργου Ανδρεάδη και της εισαγγελέως κυρίας Μαρίας Αυγήτα απολογήθηκε  το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης για την υπόθεση χορήγησης επισφαλών δανείων.

Κατά την είσοδό του ο Α. Φιλιππίδης, που είχε εντοπισθεί στην Κωνσταντινούπολη όταν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ήλθε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε στους δημοσιογράφους, με εμφανή διάθεσης ειρωνείας: «Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Αν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εκδίδουν τα δάνεια».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ κατέθεσε από το πρωί ενώπιον του ανακριτή τη δική του εκδοχή για τα δάνεια που χορήγησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πιστωτικό ίδρυμα.

Στο πλαίσιο χορήγησης των δανείων την εποχή εκείνη (2007-2009), ο Α. Φιλιππίδης αναφέρθηκε και συγκεκριμένα στα επισφαλή δάνεια για τα οποία κατηγορείται τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι χορηγήσεις προς τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά είχαν εξασφαλίσεις, ενώ επίσης ήταν δεδομένη η κερδοφορία της εταιρείας best line (συστάθηκε από κοινού από το ΤΤ και τον επιχειρηματία) ως το 2010.

Σε σχέση με το δάνειο των 100 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την εταιρεία Alapis τόνισε ότι η χορήγησή του έγινε σε μια εύρωστη εταιρεία ύστερα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ της εταιρείας και ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος είχε δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει η Τράπεζα Πειραιώς κατά 32% στο κεφάλαιο της Proton Bank.

Για τα δάνεια προς το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα Αναστασίας Βάτσικα τόνισε ότι η εταιρεία C&C ήταν ενεργή εννέα χρόνια ήδη και είχε χρηματοροές.

Ο Α. Φιλιππίδης εκτιμά μάλιστα ότι τα δάνεια προς τις εταιρείες συμφερόντων του Παναγιώτη Ευθυμίου δεν θα έπρεπε να του «καταλογίζονται» και θεωρεί άκυρη την ποινική δίωξη εναντίον του καθώς αποπληρώθηκαν εν συνεχεία από τον επιχειρηματία κ. Λουκά Έλληνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα για τη μεσολάβηση του κ. Έλληνα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ επιμένει ότι δεν κλήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να δώσει νωρίτερα εξηγήσεις κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, παρ’ ότι το είχε ζητήσει, υπονοώντας διακριτική μεταχείριση προς το πρόσωπό του, ενώ φέρεται να έχει προσκομίσει στον ανακριτή έγγραφα με τα οποία αποδεικνύει ότι η επιστροφή του έγινε οικειοθελώς.

 

 

Κόλλια Ελευθερία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.