Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή
Υλικά συνταγής
– 4 φιλέτα γλώσσας( ψάρι) χωρίς το δέρμα
– 150 γρ. ελιές απύρηνες με την άλμη τους
– 12 τμχ. λιαστές τομάτες με το λάδι τους
– Κόκκους πιπέρι ροζ ή κόκκινο
– 3 δαφνόφυλλα
– αλάτι χονδρό 1 κ.γ.
– Χυμό από 1 λεμόνι
– 1 ποτήρι νερό
– 4 φιλέτα γλώσσας( ψάρι) χωρίς το δέρμα
– 150 γρ. ελιές απύρηνες με την άλμη τους
– 12 τμχ. λιαστές τομάτες με το λάδι τους
– Κόκκους πιπέρι ροζ ή κόκκινο
– 3 δαφνόφυλλα
– αλάτι χονδρό 1 κ.γ.
– Χυμό από 1 λεμόνι
– 1 ποτήρι νερό
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
2. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ την άλμη από τις ελιές, το λάδι από τις λιαστές τομάτες και τον χυμό από το λεμόνι.3. Τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με τα υγρά.
2. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ την άλμη από τις ελιές, το λάδι από τις λιαστές τομάτες και τον χυμό από το λεμόνι.3. Τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με τα υγρά.
4. Ρίχνουμε το ποτήρι νερό στο ταψί (όχι επάνω στα φιλέτα).
5. Βάζουμε τα φύλλα δάφνης στο ταψί, δίπλα από τα φιλέτα.
6. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τις ελιές και τις λιαστές τομάτες επάνω στα φιλέτα γλώσσας.
7. Ψήνουμε στους 170οC για 18-20 λεπτά.