• Το γιαούρτι πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο και ποτέ στην κατάψυξη γιατί τα βακτήριά του πεθαίνουν.
  • Αν χρειάζεται να προστεθεί γιαούρτι στην αρχή του μαγειρέματος είναι καλύτερα να το στερεοποιήσουμε με λίγο αλεύρι ή καλαμποκάλευρο πρώτα για να αποφύγουμε τη διάλυση με το ψήσιμο. Πάντως σε συνταγές για ψωμί , κέικ ή γλυκά του ταψιού αυτό δεν χρειάζεται γιατί περιέχεται αλεύρι.
  • Στις συνταγές για μπαβαρουά, ή γλυκά του ψυγείου το γιαούρτι μπορεί να στερεοποιηθεί με την προσθήκη ασπραδιού χτυπημένου σε μαρέγκα.
  • Το γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος , αλλά χρειάζεται να του προσθέσουμε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα ( για 200 γραμμ. γιαουρτιού).
  • Οταν μαγειρεύουμε με γιαούρτι ( σάλτσες ή σούπες) πρέπει να διατηρούμε χαμηλές θερμοκρασίες και το διάστημα του μαγειρέματος να είναι σύντομο. Όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από τους 55  βαθμούς κελσίου τα βακτήρια νεκρώνονται.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γιαούρτι για το  μαρινάρισμα των κρεάτων και πουλερικών.
  • Και να μην ξεχνάτε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθούν οι γευστικές του αρετές είναι να το τρώμε σκέτο ή με φρούτα και να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό το βγάζουμε από το ψυγείο λίγη ώρα πριν το καταναλώσουμε.

yumyum

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.