The lie that won't die:

Μιλώντας πρόσφατα στους Los Angeles Times, ο καθηγητής του UCLA, Mark Kleiman άφησε να εννοηθεί ότι η κοινωνία μας έχει σε μεγάλο βαθμό άγνοια για τη μαριχουάνα.

Μιλώντας στον αρθρογράφο Patt Morrison δήλωσε “Συνεχίζω να λέω ότι δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για την μαριχουάνα όπως και η Pillsbury να φτιάχνει μείγμα για μπράουνις“.

Παρά την απαγόρευση της από την κυβέρνηση, για περισσότερο από μισό αιώνα, έχει ερευνηθεί ότι το φυτό έχει θεραπευτικές δραστικές ουσίες.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πάνω από 20.000 δημοσιευμένες μελέτες ή σχόλια στην επιστημονική βιβλιογραφία που μιλούν για την κάνναβη με τις μισές από αυτές να έχουν δημοσιευθεί την τελευταία πενταετία. Μάλιστα περισσότερες από 1450 εργασίες έχουν δημοσιευθεί μέσα στο 2013.

Ποιες είναι οι πληροφορίες που αυτές οι χιλιάδες εργασίες μας προσφέρουν; Αποκαλύπτουν ότι η μαριχουάνα και τα δραστικά της συστατικά είναι σχετικά ασφαλή.

Σε αντίθεση με το αλκοόλ ανήκει στις ουσίες που δεν προκαλούν εξάρτηση και είναι μη τοξικές. Σε αντίθεση με τα οπιούχα δεν μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια.

Μια έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας το 1995 και δεν γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα παρουσιάζει την κάνναβη να συνεπάγεται λιγότερους κινδύνους σε σχέση με το αλκοόλ, τον καπνό και τις οπιούχες ουσίες.

Υπάρχουν πολύ ισχυρά στοιχεία ότι η μαριχουάνα ανακουφίζει τα συμπτώματα φλεγμονών και μετεγχειρητικού άλγους, ενώ ορισμένοι ασθενείς επιλέγουν να καπνίσουν κάνναβη για να σταματήσουν τη ναυτία που σχετίζεται με τη χημειοθεραπεία.

Η κάνναβη χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια για τη θεραπεία διαφόρων παθολογικών καταστάσεων. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αρχίσει και πάλι να αναγνωρίζονται οι πιθανές θεραπευτικές εφαρμογές της.

Μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι η μαριχουάνα περιέχει πάνω από 60 δραστικές ουσίες που πιθανόν να έχουν θεραπευτικές ιδιότητες . Οι σπόροι του έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μεγάλη θρεπτική αξία αλλά καθόλου ψυχοτρόπες ουσίες και δεν “φτιάχνεσαι” με αυτούς. Θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τη σόγια αν το επέτρεπαν οι Αμερικανοί.

Μια πρόσφατη ανασκόπηση από ερευνητές στη Γερμανία ανέφερε ότι μεταξύ του 2005 και του 2009 υπήρχαν 37 μελέτες αξιολόγησης της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των κανναβινοειδών , στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 2.563 άτομα

Μήπως αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση μαριχουάνας είναι εντελώς ακίνδυνη; Φυσικά και όχι . Αλλά είναι σαφές ότι σήμερα γνωρίζουμε περισσότερα για τη μαριχουάνα από ότι για τις δράσεις του αλκοόλ, του καπνού αλλά και πολλών συνταγογραφημένων φαρμακευτικών προϊόντων.

salon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.