Το γαρνίρετε με φιλέτα αμύγδαλα, φρουί γλασέ και καρύδια
Υλικά συνταγής
– 170 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψυχα
– 250 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
– 170 γρ. τριμμένη φουντουκόψιχα
– 600 γρ. ανάμικτα φρούτα σε κύβους (γλασσέ)
– 6 αβγά
– 400 γρ. ζάχαρη
– 2γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
– 40ml κονιάκ
– 250 γρ. βούτυρο μαλακό
– 30ml ρούμι
– 400 γρ. σταφίδες
– 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (που φουσκώνει μόνο του)
– 30ml λικέρ από φρούτο (κατά προτίμηση μανταρίνι)
– 1 γρ. αλάτι
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Αναμιγνύετε τα φρούτα γλασέ με τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες. Τα περιχύνετε με το κονιάκ, το λικέρ και το ρούμι.
2. Στρώνετε δύο μακρόστενες φόρμες κέικ 30 εκ. με λαδόχαρτο αλειμμένο με βούτυρο.
3. Χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά.
4. Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι, σταδιακά και στο τέλος το μείγμα των φρούτων και ξηρών καρπών.
5. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στις φόρμες και το ψήνετε 1 ώρα και 10’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς.
6. Όταν κρυώσουν τα κέικ τα βγάζετε από τις φόρμες και πετάτε το λαδόχαρτο.
7. Το γαρνίρετε με φιλέτα αμύγδαλα, φρουί γλασέ και καρύδια.
από τον Chef ΜΙΛΤΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑ
Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδας