Η παράδοση στο γιορτινό τραπέζι

Μοναστηριακοί κουραμπιέδεςΜερίδες:

100
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20-30 λεπτά

Υλικά συνταγής:

– 800 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
– 200 γραμμάρια φυτίνη
– 3 βανίλιες
– 2 κρόκοι Αυγό
– 2 αυγά
– 3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μπάουντερ
– ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
– ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
– 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
– 500 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
– 1 1/2 κιλό Αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο

για πασπάλισμα
– 2 ½ κιλά ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη, τη φυτίνη και τα χτυπάμε για 15’ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα.

2. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τα αυγά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τις βανίλιες και 5 κ.σ. από το αλεύρι για να μην κόψει το μείγμα με την προσθήκη του κονιάκ. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι.

3. Προσέχουμε ώστε να προσθέσουμε αλεύρι όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μείγμα. Καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι.

4. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170οC για 20-30 λεπτά.

5. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.

6. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

 

από τον Chef ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΚΚΑ

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων

Ελλάδας

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.