Βαριές κατηγορίες σε 14 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Βαριές κατηγορίες σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου αντιμετωπίζουν δεκατέσσερα πρώην στελέχη και υπάλληλοι του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων για τις 140 παράνομες προσλήψεις του 2005 οι οποίες φέρονται να προκάλεσαν ζημία στο δημόσιο που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το zougla.gr, η ανάκριση για την υπόθεση αυτή που ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία φέρνοντας στην πόρτα του ανακριτικού γραφείου, 14 κατηγορουμένους.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί, μετά από εισαγγελική έρευνα, αφορούν τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, απάτης και ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και στρέφονται ανά περίπτωση σε βάρος του πρώην προέδρου και πρώην μελών του ΔΣ αλλά και σε βάρος υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι ανακριτές αρμόδιοι για θέματα διαφθοράς Χρ. Παπακώστας και Δημ. Καβαλάρης έχουν ήδη καλέσει σε απολογία τους εμπλεκομένους οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Όλοι αμέσως μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Μάλιστα σε έναν εκ των κατηγορουμένων υπαλλήλων οι ανακριτές και ο Εισαγγελέας έκριναν ότι για να παραμείνει ελεύθερος πρέπει να του επιβληθεί υψηλή χρηματική εγγύηση που ορίστηκε στο ποσό των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο Οργανισμός προέβη το 2005 σε απευθείας προσλήψεις περίπου 140 διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι αφού μονιμοποιήθηκαν στη συνέχεια αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με μεταβολή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου . Οι προσλήψεις σύμφωνα με πόρισμα ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας -στο οποίο επισημαίνονταν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ χρειαζόταν επιστημονικό και όχι διοικητικό προσωπικό- είχαν γίνει χωρίς την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών και γενικότερα κατά παράβαση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις όπου υπάλληλοι πληρώνονταν χωρίς να έχουν ακόμη προσληφθεί αφού όλοι εμφανίζονται να έχουν προσληφθεί από τις 23 Μαΐου του 2005 αν και οι προσλήψεις τους έγιναν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2005.

Σκέλος της υπόθεσης των παράνομων προσλήψεων αφορά την έγκριση από τον Οργανισμό, την επίμαχη περίοδο, χορήγησης επιδόματος ύψους 2.200 ευρώ μηνιαίως σε γιατρό που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την είσπραξή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed