Το Twitter αναζητά 1 δισ. ευρώ στο χρηματιστήριο

Η Twitter ανακοίνωσε το σχέδιο της να αντλήσει 1 δισ. δολάρια από την εισαγωγή μετοχών της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ελπίζοντας ότι θα προσελκύσει επενδυτές χάρη στην ταχύτατη αύξηση των εσόδων της, αν και την τελευταία τριετία δεν είχε κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Η Twitter, που ιδρύθηκε το 2006 στο Σαν Φρανσίσκο και αποτελεί το μέσο επικοινωνίας που προτιμούν διάσημα πρόσωπα και πολιτικοί, έδωσε στους επενδυτές μία πρώτη εικόνα των οικονομικών του στοιχείων, καταθέτοντας την αίτηση εισαγωγής μετοχών της στο χρηματιστήριο μαζί με τα σχετικά έγγραφα.

Τα έσοδα της εταιρείας – κυρίως από διαφημίσεις – σχεδόν τριπλασιάσθηκαν το 2012 φθάνοντας τα 316,9 εκατ. δολάρια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, τα έσοδα έφθασαν τα 253,6 εκατ. δολάρια, αλλά η εταιρεία κατέγραψε ζημιές ύψους 69,3 εκατ. δολαρίων.

Το Twitter κατάφερε να έχει στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 μέσο έσοδο ανά χρήστη 64 σεντς έναντι σχεδόν 1,60 δολάρια που είναι τα αντίστοιχο έσοδο για το Facebook, σύμφωνα με υπολογισμούς του Ρόιτερ.

Στην τυπική λίστα με τους πιθανούς κινδύνους, που συμπληρώνουν όλες οι εταιρείες που θέλουν να αντλήσουν κεφάλαια από τους επενδυτές, το Twitter προειδοποιεί ότι στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε διαφημιστικά έσοδα, σημειώνοντας ότι πάνω από το 87% των εσόδων του στο πρώτο εξάμηνο του 2013 προήλθαν από διαφημίσεις.

Η εισαγωγή του Twitter στο χρηματιστήριο θα είναι η κορύφωση στο ταξίδι της εταιρείας από ένα μικρής κλίμακας πρόγραμμα σε ένα κοινωνικό – πολιτιστικό φαινόμενο. Ο στόχος για άντληση κεφαλαίων ύψους 1 δισ. δολαρίων αναμένεται να αλλάξει, καθώς η εταιρεία θα προχωρά σε παρουσιάσεις στους επενδυτές του σχεδίου της για τη δημόσια εγγραφή.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, οι μετοχές του Twitter μπορούν να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο τον επόμενο μήνα. Η εταιρεία έχει σχεδόν 2.000 υπαλλήλους σε 15 γραφεία σε διάφορα μέρη του κόσμου. Οι υπηρεσίες της είχαν 218,3 εκατομμύρια χρήστες κατά μέσο όρο στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου. Τα τρία τέταρτα των ενεργών χρηστών της θεωρούνται χρήστες κινητών τηλεφώνων.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.