Πώς να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει αυτή η σχέσηΠέντε συμβουλές για να πετύχουν οι σχέσεις εξ αποστάσεως

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως έχουν γενικώς τη φήμη ότι δεν λειτουργούν, ωστόσο, κάποιοι ειδικοί πάνω στις σχέσεις διαφωνούν. «Μια επιτυχημένη σχέση εξ αποστάσεως είναι εφικτή», αναφέρει ο Paul Falzone, διευθύνων σύμβουλος του The Right One and Together Dating, της μεγαλύτερης υπηρεσίας ραντεβού στον κόσμο.

«Είναι σημαντικό να καταλαβαίνετε και οι δυο τι σημαίνει αυτή η σχέση και να είστε αφοσιωμένοι να βελτιώνετε την επικοινωνία μεταξύ σας».

Αν σκέφτεστε να δημιουργήσετε μια τέτοια σχέση ή την έχετε ήδη ξεκινήσει χωρίς να το έχετε επιλέξει, μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν τρόποι να πετύχει. Διαβάστε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε μια σχέση από απόσταση και να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει.

1. Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο

Η Natasha Grach και ο φίλος της είναι μαζί επτά χρόνια και στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. «Ξεκινήσαμε τη σχέση μας όντας μακριά για έξι μήνες, μιας και ήμασταν και οι δυο πρωτοετείς φοιτητές κι εκείνος ήταν στη Ρωσία», εξηγεί η ίδια. «Διατηρήσαμε τη σχέση μας μιλώντας πολύ στο τηλέφωνο, κάποιες φορές περνούσαμε και έξι με επτά ώρες μιλώντας!»

Φυσικά δεν είναι πάντα φθηνή μια τέτοια επικοινωνία. «Ναι, χρησιμοποιούσαμε ειδικές κάρτες για το τηλέφωνο, αλλά ήταν μεγάλος μπελάς και τελειώνανε πολύ γρήγορα», προσθέτει η κοπέλα. Η Grach συμβουλεύει να μην αφήνετε τις λεπτομέρειες αυτές να μπουν ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας, με τον οποίον πρέπει να μιλάτε καθημερινά, γιατί η καθημερινή επικοινωνία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για να πετύχει μια σχέση εξ αποστάσεως.

2. Χρησιμοποιήστε άλλους τρόπους επικοινωνίας

«Αν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε ο ένας με τον άλλον μέσω τηλεφώνου, χρησιμοποιήστε e-mail, IM και μηνύματα για να έρθετε σε επαφή», λέει ο Falzone. «Όταν έχετε μια σημαντική συνάντηση στη δουλειά κάπου μακριά, είναι πολύ γλυκό να λάβετε ένα αγαπησιάρικο μήνυμα από τον/την αγαπημένο/η σας», επισημαίνει εκείνος. «Αφιερώστε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, κάθε μέρα, για να επικοινωνείτε μεταξύ σας».

Με τις τόσο πολυάσχολες ζωές που ζούμε και τις τόσες υποχρεώσεις που έχουμε να βγάλουμε εις πέρας, είναι εύκολο να παραμελήσουμε την επικοινωνία με το ταίρι μας, ειδικά όταν μιλάμε για σχέσεις εξ αποστάσεως. Αν χρησιμοποιείτε κι άλλους τρόπους επικοινωνίας πέραν του τηλεφώνου θα παραμείνετε κοντά με τον άνθρωπό σας, μολονότι σωματικά θα είστε μακριά.

3. Διατηρήστε το ρομαντισμό στη σχέση

Ίσως να μην βλέπεστε με το ταίρι σας καθημερινά, αλλά είναι σημαντικό να διατηρήσετε την αγάπη και το συναίσθημα ζωντανό και ακμαίο. «Κάντε κάτι, στείλτε ένα δωράκι, γράψτε ένα ερωτικό τραγούδι, παραγγείλετε το αγαπημένο του φαγητό και στείλτε το στο σπίτι του, απλώς κάντε κάτι», λέει ο Falzone.

«Δεν είστε πρακτικά μαζί συνεχώς για να απολαμβάνετε αυτά τα επιπλέον πράγματα που θα μπορούσε ο/η σύντροφός σας να κάνει για εσάς, γι’ αυτό θα νιώσει καλύτερα γνωρίζοντας ότι τον/την σκέφτεστε τόσο, ώστε να του/της κάνετε μια έκπληξη». Επιπλέον, πιθανώς να θελήσει να ανταποδώσει τη χειρονομία για να κάνει κι εσάς να νιώσετε ξεχωριστοί και πολύτιμοι.

4. Μοιραστείτε τα ταξίδια

Φυσικά κάποια στιγμή θα συναντιέστε με το ταίρι σας, γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να φροντίζετε να κάνετε τον αντίστοιχο αριθμό ταξιδιών που κάνει ο/η σύντροφός σας για να σας δει. «Σιγουρευτείτε ότι ο ένας επισκέπτεται την πόλη του άλλου», λέει η Debra Berndt, ειδικός ραντεβού και σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου Let Love In. «Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν νιώθει ότι κάνει όλα τα ταξίδια κι άρα ότι δεν προσπαθεί μόνος για τη σχέση αυτή».

5. Μην τα παίρνετε όλα πολύ προσωπικά

Υπάρχουν πράγματα που θα μπαίνουν ανάμεσά σας αφού έτσι κι αλλιώς ζείτε χωριστά. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσει ο καθένας τη ζωή που έχει στην πόλη που ζει κι έτσι πρέπει, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δείχνετε κατανόηση και θα είστε ευέλικτοι. «Υπάρχουν αλλαγές στα σχέδια, υπάρχει η δουλειά, η οικογένεια ενίοτε και τα διάφορα έκτακτα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, τα οποία όμως είναι φυσιολογικό κομμάτι της ζωής. Αν ο/η σύντροφός σας ακυρώσει ένα ταξίδι, μην το πάρετε προσωπικά και αρχίσετε μια ολόκληρη κουβέντα για αυτό (εκτός αν είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς)», αναφέρει η Berndt. «Θυμηθείτε ότι είστε με τη θέλησή σας σε αυτή τη σχέση, άρα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους ακυρώσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.