Αδιευκρίνιστες παραμένουν ακόμη και σήμερα οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2013.
Από τότε έως σήμερα δεν έχει πέσει φως στην υπόθεση και η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Μπράιτον στο οποίο και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση, ίσα ίσα δημιουργεί ερωτηματικά καθώς δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο σχετικά με τον θάνατό του.
Ο Ξεκουκουλωτάκης έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο το 2006 όταν και μετά από ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε ανάγκασε σε παραίτηση από την θέση του υπουργού, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Τότε ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε αναφερθεί με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού. Οι φράσεις ακούστηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, Καστελίου στην Κρήτη.
Σε επικοινωνία που είχε ο τότε υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως, με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, είχε αρνηθεί τις όποιες κατηγορίες, πως μίλησε έτσι κατά του Εισαγγελέα, ωστόσο ο Ξεκουκουλωτάκης είχε, όπως δημοσιεύει το newsnow.gr, ηχητικό ντοκουμέντο με τα λόγια του κ Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τελικά οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά την δημοσιοποίηση της κασέτας.
Από εκείνο το σημείο και ύστερα ο δημοσιογράφος εξέφραζε φόβους για την ζωή του, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεχόταν απειλές. Τελικά το 2008 φεύγει από την Ελλάδα προκειμένου να εγκατασταθεί στο Μπράιτον για να εργαστεί στο Πανεπιστήμιο ως International Officer στον φορέα UNISON. Αντικείμενο του φορέα είναι η απασχόληση εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην Αγγλία.
Το newsletter του Πανεπιστημίου όπως δεν κάνει αναφορά στα αίτια του θανάτου του, εγείροντας ερωτήματα. Το κείμενο απλά εκθειάζει τη δουλειά του Χανιώτη δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι μόνο μετά το χαμό του φάνηκε πόσο πολύτιμη ήταν η εργασία του και η προσφορά του στο ίδρυμα.
koolnews