Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων
Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα, Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με καταλήψεις δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών. Συγχρόνως, πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο.
Το ίδιο καλεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.
Για σήμερα, Τετάρτη, έχει συγκληθεί γενική συνέλευση στις 10 το πρωί, στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καλύπτει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζονται από τους κατά τόπους συλλόγους εργαζομένων.
Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.
Την Τρίτη, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντιδρώντας στην κινητικότητα των υπαλλήλων, που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη λεωφόρο Β. Σοφίας.
Ακόμη, πορεία από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μέχρι την Καμάρα πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων.
Θα γίνουν παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια των δήμων όλης της χώρας, ώστε να συντονιστεί η δράση των εργαζομένων με τις αυτοδιοικητικές αρχές και να υπάρξουν εισηγήσεις στην ΚΕΔΕ για «το “κλείσιμο” των δήμων ως αναγκαίο και μόνο μέσο υπεράσπισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τις τριτοβάθμιες Ομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αλλά και τις δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποφάσεις, «ώστε να διευρυνθεί το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων ως μόνη διέξοδος ανατροπής της ανάλγητης τροϊκανής πολιτικής και με χρονοδιάγραμμα-στόχο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».