Αιφνιδιαστική και εντυπωσιακή η απόφαση, αλλά όχι λανθασμένη υποστηρίζει η εφημερίδαFinancial Times: Ο Σαμαράς δεν είχε άλλη επιλογή από το λουκέτο στην ΕΡΤ

Την ξαφνική απόφαση του Πρωθυπουργού να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ σχολιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, χαρακτηρίζοντάς την «εντυπωσιακή» αλλά όχι «λανθασμένη». 

«Είναι αλήθεια ότι ο τρόπος με τον οποίο επέβαλε την απόφαση ο Πρωθυπουργός, ήταν εντυπωσιακός. Παρέκαμψε τη Βουλή, χρησιμοποιώντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου»γράφει στο σχετικό δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κλείσει τις φωνές που τον επικρίνουν, είναι λανθασμένοι. «Η απόφαση έγινε με οικονομικά κριτήρια. Μια νέα, πιο μικρή κρατική εταιρεία τηλεοπτικών και άλλων μεταδόσεων αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του καλοκαιριού» εξηγούν οι FT.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή: σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, έπρεπε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ όπου ήταν δύσκολο να απολυθούν οι εργαζόμενοι, γιατί «προστατεύονταν υπερβολικά» ενώ τα σωματεία «ολιγωρούσαν με το σχέδιο αναδιοργάνωσης, μην αφήνοντας στην κυβέρνηση άλλη λύση παρά το λουκέτο» στη «γηραιά» ραδιοτηλεόραση.

Επιπλέον, το δημοσίευμα σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Παρά την αργή εκκίνηση, η ελληνική πλευρά ξεκίνησε ακόμη και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής» γράφει ενώ εξηγεί ότι «η αναμόρφωση του δημόσιου τομέα είναι το σκέλος εκείνο στο οποίο ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχουν κάνει τα λιγότερα».

Οσο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, η διεθνής εφημερίδα δεν διαφαίνεται και ιδιαίτερα αισιόδοξη. Καθώς αναμένεται επιπλέον συρρίκνωση κατά 4% το 2013, οι ελπίδες για ανάκαμψη έχουν περιοριστεί, γεγονός που έχει σημασία για την Ελλάδα, όπως αναφέρει, αλλά και για τους δανειστές οι οποίοι ήλπιζαν ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης που εγκρίθηκε το 2012 θα είναι το τελευταίο. «Η τρόικα έχει δίκιο που ζητά από τον κ. Σαμαρά να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε» γράφουν οι Financial Times και καταλήγουν:«Αλλά καθώς το εθνικό χρέος δεν δείχνει καμία ένδειξη δραστικής μείωσης, οι δανειστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι τους περιμένει δύσκολος δρόμος».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.