Προήδρευσε σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών ο Πρωθυπουργόςhttp://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/3247D61459D3B2E888588D7C18072525.jpg

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Πρώτος εξήλθε ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου του παραμένει στα 5 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις. «Ψάχνουμε τα πάντα» είχε δηλώσει εισερχόμενος ο κ. Σαμαράς σχετικά με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν θα επιστρέψουμε σε αποτυχημένες λύσεις του παρελθόντος».

«Aναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερους οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία».

Ο κ.Σαμαράς αποχωρώντας, ερωτηθείς για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, είπε: «Κοιτάξαμε το πανόραμα των εναλλακτικών. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους».

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα των 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων που πρέπει να βρει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρωθυπουργός ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία, και μάλιστα με ταχείες διαδικασίες, των δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί, αύριο Πέμπτη, μικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών υπό τον κ. Χρ. Σταικούρα και από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να συζητήσουν με τον κ. Αντ. Ρουπακιώτη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.

Ο κ. Σαμαράς, έδωσε αυτή την εντολή, έπειτα από την ενημέρωση που του έκανε η ηγεσία του υπουργείου για τις τρύπες του προϋπολογισμού και για τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων που ετοιμάζει. Όταν η συζήτηση έφτασε στις διασταυρώσεις στοιχείων για τις συντάξεις – μαϊμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια οικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία αλλά για ένα θέμα που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.

Είπε μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, ότι τον ρωτούν ξένοι συνομιλητές του πως είναι δυνατόν η Γερμανία να έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13% και ζήτησε να μάθει σε ποιά φάση βρίσκονται οι διαδικασίες τιμωρίας των εμπλεκόμενων.

«Πρέπει να πιάσουμε τα κυκλώματα, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, όσους διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες. Πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες άμεσα», φέρεται να είπε, όταν τον ενημέρωσαν ότι υποθέσεις όπως π.χ του κυκλώματος της Ζακύνθου που έξεδιδε σωρηδόν συντάξεις τυφλότητας βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προδικασίας.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ελεγχθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ και αν δεν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε θέματα μισθολογικά, υπαλληλικά, κα. να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και απομάκρυνση από τη θέση τους και θεωρείται ότι θα ανοίξει έτσι ένας κύκλος αλλαγών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.