«ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»
Τα μέλη του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ο Υπουργός Θεόδωρος Καράογλου. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ενώ, μεταξύ άλλων, έγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές-μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. μπορούν να προβάλλουν την πραγματική εικόνα της Ελλάδας στην κοινή γνώμη των χωρών όπου ζουν και δραστηριοποιούνται.
Όπως δήλωσε κατά τη συνάντηση ο Υπουργός: «Καλωσορίζω τα μέλη του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά εκδηλώσεις της Πα.Δ.Ε.Ε. στην οποία μετέχουν περισσότεροι από 200 ελληνικής καταγωγής βουλευτές και πρώην βουλευτές νομοθετικών σωμάτων εκτός Ελλάδας και Κύπρου. Η συνάντησή μας ήταν άκρως εποικοδομητική, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε πως ο απανταχού Ελληνισμός αποτελεί ιστορικά σημείο αναφοράς και άξιο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο, το οποίο θα πρέπει να φροντίσουμε να διατηρήσει άρρηκτους δεσμούς με τη “μητέρα” πατρίδα.
Η σημερινή τους παρουσία στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ενισχύει τη δημιουργία ενός σταθερού δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Έλληνες της Διασποράς. Παράλληλα συμβάλλει στη χάραξη κοινής στρατηγικής σε θέματα που αφορούν στην προώθηση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, ενώ μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για θέματα τουρισμού.
Στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας να βγει από την κρίση δεν περισσεύει κανείς. Στη μακρόχρονη πορεία του ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι ενωμένος μπορεί να κάνει θαύματα».
Από την πλευρά τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε. ευχαρίστησαν τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης για τη συνάντηση, τονίζοντας ότι η παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη έχει σκοπό να προωθήσει τις σχέσεις των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων με την ελληνική Διασπορά. «Είναι η ώρα της ανάληψης δράσης από κοινού» ανέφεραν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν θα προέλθει από το κέντρο αλλά από την περιφέρεια που αγωνιά».