Ο θόρυβος των τύμπανων του πολέμου στην Μ. Ανατολή καλά κρατεί. Όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ να υποβαθμίσουν το θέμα, λόγω προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ και τον Μπαρακ Ομπαμα για τον ίδιο λόγο να προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους η κατάσταση όπως φαίνεται έχει μπει σε τροχιά σύγκρουσης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ και ξενα ειδησιογραφικά δίκτυα:”Ο χρόνος για το Ιράν εξαντλείται”, δηλώνει ο Νετανιάχου,Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει την απόφαση να εξαπολύσει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, είπαν πηγές ενήμερες για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, όμως ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να εγκαταλείψει την ιδέα της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.
Ο Ομπάμα κάλεσε να δοθεί περισσότερος χρόνος ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν το συντονισμό τους για το θέμα, αλλά παρέμειναν οι διαφορές για το πώς μπορεί να εμποδιστεί η Ισλαμική Δημοκρατία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
«Η πίεση [η οποία ασκείται στο Ιράν] μεγεθύνεται, αλλά ο χρόνος εξαντλείται», φέρεται να είπε ο Νετανιάχου στον Ομπάμα στην συνάντησή τους κεκλεισμένων των θυρών. Ο Ομπάμα–ο οποίος αντιμετωπίζει πιέσεις από το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ και τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ βρίσκεται σε χρονιά εκλογές–επεδίωξε να καθησυχάσει το Νετανιάχου ότι και η Ουάσινγκτον διατηρεί τη στρατιωτική επιλογή ανοικτή.
Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ «έχει δικαίωμα να αμυνθεί, μόνο του», κατά τις ίδιες πηγές, ενώ ο Ομπάμα επανέλαβε από την πλευρά του ότι «πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα παράθυρο που επιτρέπει μια διπλωματική λύση στο θέμα».
Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί επανέλαβε σήμερα ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, αλλά υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Τεχεράνης να έχει ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ενώ την ίδια ώρα για την Συριά, ο Γερουσιαστής Τζων Μακκειν,ζήτησε οι ΗΠΑ να τεθούν επικεφαλής μιας διεθνούς προσπάθειας για την προστασία του πληθυσμού στη Συρία μέσω αεροπορικών επιδρομών εναντίον των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Σύμφωνα με αποσπάσματα μιας ομιλίας του, που δόθηκαν εκ των προτέρων στη δημοσιότητα, ο Μακέιν θεωρεί ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να αναλάβει δράση και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει «να εξαλειφθεί η εχθρική αντιαεροπορική άμυνα, τουλάχιστον σε ένα μέρος της χώρας».
Ο τελικός στόχος των αεροπορικών επιδρομών θα είναι η εγκαθίδρυση και η υπεράσπιση ενός ασφαλούς χώρου, ιδίως στο βορρά της Συρίας, «στον οποίο οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα μπορούν να οργανωθούν και να σχεδιάσουν τις πολιτικές και στρατιωτικές δραστηριότητές τους εναντίον του Άσαντ», σημειώνεται στην ομιλία, που θα εκφωνήσει αργότερα σήμερα ο Μακέιν στη Γερουσία.
Μέσα σε όλα αυτά,θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ώστε να δούμε την πλήρη εικόνα και την υπονόμευση που προσπάθησε να γίνει στην νεα Ρωσική κυβέρνηση μετά την νίκη Πουτιν στις εκλογές,με την έκθεση του ΟΟΣΑ περί νοθείας των εκλογών και την αμφισβήτηση του αποτελέσματος από τις ΗΠΑ και ενώ η Ρωσία έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ του Ασαν και του Αχμαντινετζαν και έχει υψώσει τείχος προστασίας γύρω από τα δυο κράτη της Μ. Ανατολής.