Τα καταστροφολογικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου μιλούν για απομόνωση της χώρας
Τράπεζες κλειδαμπαρωμένες και σπασμένα, άδεια ATM. Στρατός και αστυνομικές δυνάμεις να φυλάνε τα σύνορα. Όχι από την ελληνική πλευρά αλλά στα φυλάκια των γειτονικών μας κρατών. Μερική αναστολή δρομολογίων πλοίων, αεροπλάνων και λοιπών μέσων με προορισμούς εκτός συνόρων.
Ξεχωριστοί έλεγχοι στους Έλληνες πολίτες στις αίθουσες αφίξεων στα αεροδρόμια των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Όσοι βγαίνουν από τη χώρα δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της υπόλοιπης Ε.Ε. Τουλάχιστον προσωρινά. Κι αν αυτά τα σενάρια σας φαίνονται ακραία πρόκειται για σενάρια που αναπαράγονται από αρκετά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard» το οποίο έκανε λόγο για εκπόνηση έκτακτων σχεδίων δράσης από τους Ευρωπαίους, προκειμένου να προστατευτούν από τις επιπτώσεις μιας κατάρρευσης της Ελλάδας καθώς και το χάος που μπορεί να επικρατήσει στη χώρα μας μετά τις εκλογές.
Με βάση το ρεπορτάζ της, τα σχέδια των Ευρωπαίων περιλαμβάνουν την απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ελλήνων πολιτών ανά την Ευρώπη σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν ότι αν συμβεί αυτό θα υπάρξει μαζική εκροή κεφαλαίων και κυρίως μεγάλο κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων προς την υπόλοιπη Ευρώπη.Υπολογίζεται, πως εκτός των Ελλήνων, σε μια πιθανή χαοτική κατάσταση στη χώρα μας, θα προσπαθήσουν να φύγουν προς την Ε.Ε. και οι περισσότεροι από το ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται σήμερα εντός των δικών μας τειχών.
Αυτή η τελευταία παράμετρος πραγματικά τρομάζει τους Ευρωπαίους και γι’αυτό, τα όργανα της Ε.Ε. καλούνται να προστατεύσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από αιφνίδιες μεταβολές στο μέλλον και να διασφαλίσουν τη διατήρηση των συνθηκών από τις οποίες εξαρτώνται.
Ενδεικτική είναι και η δήλωση της Επιτρόπου κυρίας Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία με αφορμή το μεταναστευτικό κλίμα Τυνησίων προς την Ιταλία το 2010, είχε τονίσει ότι για λόγους ασφαλείας και τη διαφύλαξη της έννομης τάξης στην Ε.Ε. μπορεί να επανέλθουν προσωρινά σε ισχύ οι έλεγχοι στα σύνορα εντός της Ένωσης.
Σε αυτές τις παραμέτρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας μπορούν να πατήσουν οι εταίροι μας για να επικαλεστούν έκτακτες συνθήκες και να σφραγίσουν για ένα διάστημα τα σύνορα της Ε.Ε. με την Ελλάδα.