Ο Παναγιώτης Πικραμμένος ορκίστηκε και στη συνέχεια σήκωσε μανίκια για να σχηματίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έως τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Μάλλον δεν είχε φανταστεί ότι το να επιλέξεις 16 πρόσωπα θα ήταν τόσο δύσκολο.

Το παρασκήνιο έντονο γι’ αυτό άλλωστε και φτάσαμε στη 01:30 τα ξημερώματα για να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Μια από τις εκπλήξεις ήταν η μη παραμονή του Γιώργου Μπαμπινιώτη στο υπουργείο Παιδείας.

Τελευταίος Έλληνας υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γρίβας. Διορίστηκε μετά την παραίτηση κυβέρνησης Τζαννετάκη. Ανέλαβε από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι 23 Νοεμβρίου 1989.

Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο δεύτερος ανώτατος δικαστικός χώρας μετά τον Ιωάννη Γρίβα που αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Άφησε το γραφείο του στο Ανώτατο Δικαστήριο (ΣΤΕ) για εκείνο στο Μέγαρο Μαξίμου 45 μέρες πριν βγει στη σύνταξη, αφού στις 30 Ιουνίου λήγει η θητεία του και αποχωρεί έχοντας συμπληρώσει το όριο ηλικίας! Ως εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας ασχολήθηκε με υποθέσεις όπως το μουσείο της Ακρόπολης, το γήπεδο της ΑΕΚ. Προήδρευσε σε σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, όπως το Μνημόνιο και το χαράτσι της ΔΕΗ.

Παύλος Αποστολίδης

Ο υπηρεσιακός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γεννήθηκε το 1942. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής. Μπήκε στο διπλωματικό σώμα σε ηλικία 23 ετών. Στη διάρκεια της πορείας του πέρασε από πολλές σημαντικές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ήταν σύμβουλος στην πρεσβεία στην Άγκυρα, στην Κύπρο αλλά και του μόνιμου αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 1999 ο Κώστας Σημίτης τον έχρισε επικεφαλής της ΕΥΠ με μια… ειδική αποστολή: να αναδιοργανώσει την υπηρεσία μετά την υπόθεση Οτσαλάν που έπληξε την εικόνα της.

Αντώνιος Μανιτάκης

Ένας συνταγματολόγος στο υπουργείο Εσωτερικών για να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και το 1982 εξελέγη καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί στα πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισίου VIII, της Ρώμης και ως επισκέπτης στο Πρίνστον των ΗΠΑ. Από το 1997 έως το 1999 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Σύμβουλίου.

Γεώργιος Ζαννιάς

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει. Πριν από 10 μέρες έγινε μέλος του Συμβουλίου Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος. Αλλά η… μοίρα τον έφερε ξανά στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί που βρισκόταν τα τελευταία 2,5 χρόνια ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group, στην ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών που προετοιμάζουν τις αποφάσεις της ευρωζώνης. Γνώστης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Αθήνα, γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και είναι από τους ανθρώπους που ξέρει η τρόικα. Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και έχει διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πέτρος Μολυβιάτης

Τον έχουν «βαφτίσει» Νέστορα της εξωτερικής πολιτικής. Ο πιο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο εξ απορρήτων του, ο άνθρωπος που –μαζί με τον Αντώνη Λίβανη- ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1980-1985 όταν ο Καραμανλής ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ανδρέας Παπανδρέου πρωθυπουργός. Γεννήθηκε στη Χίο στις 12 Ιουνίου 1928. Η μητέρα του Αγάπη ήταν αδελφή του συγγραφέα Ηλία Βενέζη και καταγόταν από το Αϊβαλί. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καθώς και στις ελληνικές πρεσβείες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Πραιτώριας.
Είναι παντρεμένος με την Νιόβη Χριστάκη και έχει δύο παιδιά, μία κόρη και ένα γιο. Μένει στη Κηφισιά και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Φράγκος Φραγκούλης

Λέγεται πως ο νέος υπουργός Άμυνας έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Μόλις επτά μήνες μετά την αποστράτευσή του (ως αρχηγός ΓΕΣ) επιστρέφει στο ΥΕΘΑ αλλά αυτή τη φορά ως υπουργός. Μέχρι πρόσφατα ήταν εν ενέργεια αλεξιπτωτιστής, Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μπήκε πρώτος το 1970 στη Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 πρώτος πάλι. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 – 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 – 2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιο έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλάει αγγλικά, ρώσικα και τούρκικα.
Ιωάννης Στουρνάρας

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Γρηγόριος Τσάλτας

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατέχει Doctorat D’Etat en Droit (ομοφώνως άριστα) στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Νομικών και Οικονομικών Επιστημών της Νίκαιας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales του Πανεπιστημίου της Νίκαιας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο με ειδίκευση στο Δίκαιο της Ανάπτυξης από το Institut du Droit de la Paix et du Developpement του Πανεπιστημίου της Νίκαιας και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

Είναι σύζυγος του Νίκου Κιάου, δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Είναι μια από τις… εκπλήξεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης, αφού θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι στο υπουργείο Παιδείας θα έμενε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. Έχει σπουδάσει νομικά. Είναι εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου έχει διατελέσει ως αντιπρόεδρος.

Σίμος Σιμόπουλος

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (1970). Εχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το οποίο του έχουν απονεμηθεί οι τίτλοι Diploma of Imperial College και Ph.D in Mechanical Engineering (1978). Έχει διατελέσει επανειλημμένα αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας (1996-97 & 2004-Σήμερα). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Διεθνούς Εταιρείας Ακτινοφυσικής και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Εκπροσωπεί, από το 1992, την Ελλάδα στον Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας του ΟΟΣΑ. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1993-1997), Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1999-2001 & 2003-2005), Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Ε.Μ.Π. (2000-2003), Μέλος του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΥΠΕΣ (2004-2006), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας ΟΑΣΑ και Πρόεδρος όλων των θυγατρικών του Εταιρειών ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ (Μάιος 2004 Αύγουστος 2006), Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (Αύγουστος 2006 Ιανουάριος 2009), Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής “Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας” (επελέγη για συγκεκριμένης διάρκειας θητεία, Μάιος 2009 Ιανουάριος 2010). Τον Ιούνιο 2010 εξελέγη Πρύτανης του ΕΜΠ.

Αντώνιος Ρουπακιώτης

Από την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας στο υπουργείο Εργασίας. Έχει τεράστια εμπειρία στο εργατικό δίκαιο. Γεννήθηκε στο Αθάνι Λευκάδας και είναι γιος του Ευάγγελου Ρουπακιώτη. Σπούδασε νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Υπήρξε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για δύο θητείες καθώς και μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού.

Χρήστος Κίττας

Ο νέος υπουργός Υγείας γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνοντας τις σπουδές του στο εξωτερικό. Το 1975 έγινε διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και το 1983 εξελέγη υφηγητής της παθολογικής ανατομικής στην ιατρική σχολή. Το 1983 εξελέγη επίκουρος καθηγητής, το 1990 αναπληρωτής και το 1993 καθηγητής ιστολογίας και εμβρυολογίας στην ίδια σχολή. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ιατρικής σχολής, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2003-2006) και από το 2006 είναι πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα κτίρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, την οποία όμως ανακάλεσε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Στις 6 Δεκεμβρίου 2009 δέχθηκε επίθεση με ξύλα και λοστούς από αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στην πρυτανεία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του υπέστη ήπιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Για το περιστατικό ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Λίγες μέρες αργότερα ο Χρ. Κίττας υπέβαλε την παραίτησή του από την πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών.

Ναπολέων Μαραβέγιας

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι από το 2000 Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γεννήθηκε το 1955 στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε Οικονομική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Grenoble όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d’ Etat (1983) με Άριστα και με υποτροφίες της Αγροτικής Τράπεζας και του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με Παράσημο (2001) και έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια Ευρωπαϊκών χωρών. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στο χώρο της Ευρωπαϊκής Οικονομίας και Πολιτικής.

Χρήστος Γεραρής

Είναι ο δεύτερος δικαστικός της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1963 ως πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 1973 έγινε εισηγητής, το 1982 σύμβουλος και το 1997 αντιπρόεδρός του. Το 1999 έφτασε στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2005. Μετά την συνταξιοδότησή του διετέλεσε πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2008), καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημοσίας Διοίκησης, πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και ad hoc δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ελευθέριος Οικονόμου

Το όνομά του είχε «παίξει» κι άλλες φορές για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι να επιλεγεί ως υπηρεσιακός υπουργός, ήταν υφυπουργός, με «αποστολή» να εφαρμόσει το πρόγραμμα των κέντρων κράτησης μεταναστών. Γεννήθηκε στην Κόνιτσα στις 12 Απριλίου του 1956 και είναι Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την περίοδο της Αρχηγίας του (2009-2011), εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η Ομάδα ΔΙΑΣ.
Κατετάγη το Σεπτέμβριο του 1974 στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1981. Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες κυρίως Κρατικής Ασφαλείας. Είναι Επίτιμος Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας. Υπήρξε ο πρώτος Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, θέση την οποία υπηρέτησε από το Μάρτιο του 2001 έως το Μάρτιο του 2006. Είχε, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την επικοινωνιακή στρατηγική κατά την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Επαναστατικός Αγώνας, την ασφάλεια της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το 2003 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε, με το βαθμό του Ταξιάρχου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και ως Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέχρι τον Μάρτιο του 2008, όταν και προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων. Στις 3 Μαρτίου 2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατηγού και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Στις 5 Νοεμβρίου 2009, με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έως τις 17 Δεκεμβρίου 2011, οπότε τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Τατιάνα Καραπαναγιώτη

Η κόρη του δημοσιογράφου Λέοντα Καραπαναγιώτη και της Ελένης Βαλαωρίτη θα είναι η υπουργός Πολιτισμού. Από την πλευρά της μητέρας της κατάγεται από την παλιά οικογένεια Βαλαωρίτη και είναι εγγονή του υπουργού Αριστοτέλη Ι. Βαλαωρίτη, δισέγγονη του πολιτικού & τραπεζικού Ιωάννη Βαλαωρίτη καθώς και δισέγγονη του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει την Μάγια Τσόκλη που είχε παραιτηθεί με αποτέλεσμα να καταλάβει την βουλευτική έδρα.

Αντώνιος Αργυρός

Ένας από τους δικηγόρους που προσέφυγαν κατά του τέλους ακινήτων και ζήτησαν την άμεση κατάργησή του, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό έγινε υπουργός Επικρατείας. Έχει σπουδάσει νομικά και είναι δικηγόρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συντονιστής στον Σύνδεσμο Διαμεσολάβησης Ελλάδος (ΣΥ.ΔΙ.ΕΛ), ο οποίος είναι ο θεσμικός αρμόδιος για εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών σε εθνικό επίπεδο, όπως η διαιτησία και ο συμβιβασμός.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.