Όλοι μας κάποια στιγμή (χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου), χρησιμοποιούμε μετανάστες για τις χειρονακτικές εργασίες, ανασφάλιστους, χαμηλά αμειβόμενους σε άθλιες συνθήκες. Το πώς βέβαια βάζω έναν «ανθρωποφάγο» μετανάστη μέσα στο σπίτι μου είναι μια άλλη ιστορία για το αν θα πρέπει η όχι να δημιουργηθούν τα στρατόπεδα στο Βόιο. Η σκέψη αυτή βέβαια δεν αναιρεί το δικαίωμα στον κόσμο της περιοχής να πιστεύει ότι θα υποβαθμιστεί η περιοχή. Σίγουρα όμως πριν την υποβάθμιση της περιοχής έχει γίνει ήδη υποβάθμιση της νοημοσύνης μας.
ΤΟ 2003 η κυβέρνηση Σημίτη, υπέγραφε το Δουβλίνο 2, μια συνθήκη που μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρο φιλοξενίας οικονομικών μεταναστών σε συνδυασμό βέβαια με το ότι Ουδέποτε η Τουρκία δέχτηκε πίσω όλους τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα και φυσικά αυτό ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε σαν εργαλείο ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία.
Γιατί όμως ενεργοποιείται μια τέτοια πολιτική στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
Πολιτική αλχημεία ενός συστήματος που συνεχίζει να θεωρεί «ηλίθιους» τους πολίτες του Ελληνικού κράτους. Το μεταναστευτικό χρησιμοποιείται από πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη για να βελτιωθούν οι αριθμοί στις δημοσκοπήσεις, βλέπε Γαλλία.
Όμως το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο από ότι φαντάζεται ο κύριος Μ. Χρυσοχοΐδης. Προσωπικά πιστεύω ότι εκτός του μνημονίου ο κύριος Μ. Χρυσοχοΐδης δεν διάβαζε ούτε την αριθμητική του στο σχολείο. Ό ίδιος πριν λίγες μέρες μας είπε ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα μπαίνουν 130.000 μετανάστες. Πόσους μετανάστες λοιπόν μπορούν να φιλοξενήσουν τα 30 στρατόπεδα 2000, 3000 χιλιάδες το καθένα Πόσους;
Εκτός και αν έχει αποφασιστεί Η Ελλάδα να γίνει κέντρο συμμόρφωσης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης του νέου εργατικού δυναμικού της Ευρώπης. Φυσικά οι απροσάρμοστοι θα χάνουν το διαβατήριο για την μαμά Ευρώπη κερδίζοντας κάρτα παραμονής στην μαμά Ελλάδα.
Προσωπικά οι Παππούδες μου υπήρξαν πρόσφυγες, κανένα πρόβλημα δεν έχω με τους μετανάστες όταν αυτοί μπορούν να ενσωματωθούν, να εργαστούν και να ενταχθούν πλήρως στην Ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς όμως η Ελληνική επικράτεια δεν χρειάζεται κέντρα φιλοξενίας μεταναστών ούτε πρόσκαιρες ψηφοθηρικές υποσχέσεις…
Και εγώ μήπως που αναζητώ την τύχη μου στο εξωτερικό (έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια) δεν είμαι μετανάστης;
Λέτε να με πάνε σε κανένα στρατόπεδο Ελλήνων Μεταναστών Επιστημόνων στην Γερμανία;
Π. Τιμόθεος