Πολλαπλές ισόβιες καθείρξεις και πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων σε 3 από τους 21 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για τη μεγάλη υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή Γλυφάδας που φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το δικαστήριο αργά το βράδυ της Τετάρτης επέβαλε στον δικηγόρο Δημ. Παρασκευόπουλο 5 φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 19 χρόνια και 8 μήνες, στον επιχειρηματία Τζον Κωνσταντινίδη ισόβια κάθειρξη και 8 χρόνια και στον επίσης επιχειρηματία Κων/νο Γεωργίου ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Επίσης:
Από τους υπόλοιπους 18 κατηγορουμένους (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κλπ) οι 16 καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 18 χρόνια όμως το δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής τους μέχρι τη δεύτερη δίκη τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα. Οι δικαστές πάντως απέρριψαν το αίτημα του εισαγγελέα να τους επιβληθούν πολύ υψηλές χρηματικές εγγυήσεις.

Χωρίς κανένα όρο
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο και στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 26 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο γνωστός δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος, συνάδελφοί του δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός, επιχειρηματίες και ιδιώτες. Το δικαστήριο ανέστειλε την εκδίκαση για μια εκ των κατηγορούμενων συμβολαιογράφο, αθώωσε 4 εξ αυτών (3 δικηγόρους, μία επιχειρηματία) και έκρινε ένοχους τους υπόλοιπους, άλλους σύμφωνα με το κατηγορητήριο και άλλους κατά μετατροπή των κατηγοριών που τους είχαν αρχικά αποδοθεί. Ο κ. Λυκουρέζος αθωώθηκε για τις βασικές κατηγορίες που του προσάπτονταν (απάτη και απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω), ενώ κρίθηκε ένοχος μόνο για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του Δημοσίου και του επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών με αναστολή. Ποινή 4 ετών και 9 μηνών επίσης με αναστολή επιβλήθηκε στον δικηγόρο Βασ. Αγιασοφίτη.

Η υπόθεση αφορά την καταπάτηση εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης και αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, οπότε και εντοπίστηκε απόφαση της πρωτοδίκου Αντωνίας Ηλία, με την οποία είχε επιτρέψει τη μη μετεγγραφή συμβολαίων μεταβίβασης της επίμαχη έκτασης.

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.