Χταπόδι στιφάδο
Σερβίρετε με τριμμένη φέτα
Υλικά για 4-6 άτομα
1.250 γραμμάρια χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
350 γραμμάρια λάδι
100 γραμμάρια ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 ½ κουταλιά σούπας ντοματοπελτές
Εκτέλεση
Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού σε φέτες 1-2 δάχτυλα. Πλένετε καλά τα κομμάτια και βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το ξίδι, τα κρεμμύδια ολόκληρα καθαρισμένα, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες ή τον ντοματοπελτέ και ένα φλιτζάνι νερό.
Προσθέστε αλάτι και 5-6 ολόκληρους κόκκους πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει το χταπόδι.
Σερβίρετε με τριμμένη φέτα από πάνω.
www.newsbeast.gr