Ο 19χρονος Αλέξανδρος βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην επικαιρότητα, καθώς κατηγορήθηκε για κυβερνοεπιθέσεις. Κατά την Αστυνομία, είχε ξεκινήσει τη δράση του σε ηλικία 15 ετώνΟ νεαρός Αλέξανδρος κατά τη σύλληψή του τον περασμένο Ιούνιο

Την παραπομπή σε δίκη του 19χρονου χάκερ, o οποίος σύμφωνα με τις αρχές φέρεται πριν από τέσσερα χρόνια να είχε πραγματοποιήσει ηλεκτρονική επίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της Interpol αλλά και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ, πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος (σήμερα) Αλέξανδρος, που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο nsplitter, είχε εντοπιστεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ύστερα από πληροφορίες γαλλικών και αμερικανικών υπηρεσιών για κυβερνοεπιθέσεις που ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν.

Υστερα από διεξοδικές έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις, φέρεται να προέκυψε ότι τα ψηφιακά ηλεκτρονικά ίχνη της επίθεσης ταυτίζονταν με τη διαδικτυακή δραστηριότητα του νεαρού, ο οποίος προέβη σε αυτές τον Φεβρουάριο του 2008 και τον Φεβρουάριο του 2009 αντίστοιχα.
Τελικά στην έρευνα (που έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου στον Αγιο Δημήτριο Αττικής στις 6/6/2011) βρέθηκαν -σύμφωνα με την αστυνομία- 130 πιστωτικές κάρτες, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο αεροβόλα πιστόλια και μία νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κ.ά.

Τα αδικήματα για τον νεαρό κατηγορούμενο είναι «παραβίαση στοιχείων υπολογιστή», «κατοχή εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή» και «πλαστογραφία» μέσω Διαδικτύου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την εισαγγελική πρόταση θα ακολουθήσει προσεχώς βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο και θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ο Αλέξανδρος (και για ποια ακριβώς αδικήματα).

Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της ε?φάνισής του σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, στο σπίτι του είχε βρεθεί υλικό, σύμφωνα με το οποίο φαίνεται ότι μέσω ειδικού λογισμικού διενεργούσε ηλεκτρονικές επιθέσεις και «παραβίαζε υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς».

Για τις πιστωτικές κάρτες που του αποδίδεται ότι κατείχε (σύνολο 130, εκ των οποίων 125 χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο και 5 με εγγραφή με στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον κατηγορούμενο), ο νεαρός έχει προβάλει τον ισχυρισμό ότι τις χρησιμοποιούσε νόμιμα για διαδικτυακές συναλλαγές.

Επίσης για τα δύο αεροβόλα πιστόλια υποστήριξε ότι τα είχε επειδή ασχολείται με τη σκοποβολή, ενώ προσκόμισε και σχετικές αποδείξεις αγοράς τους. Για την αντιασφυξιογόνο μάσκα ισχυρίστηκε ότι τη χρησιμοποιούσε για να μην εισπνέει τα χημικά, όταν έκανε γκράφιτι.

Αρνείται
Ο 19χρονος, παρά τη δικαστική του περιπέτεια, εξακολουθεί να είναι λάτρης του Ιντερνετ και να απασχολείται πολλές ώρες με αυτό. Από την πλευρά του αρνείται ότι διέπραξε ηλεκτρονικές κυβερνοεπιθέσεις, ενώ σχετικά με τις… επιδόσεις του στο Διαδίκτυο έχει πει για τον εαυτό του ότι «δεν είναι ιδιοφυΐα».

ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ
almaliotou@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.