Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ζήτησε την υπογραφή και των δύο κομμάτων στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου
Νύχτα διαβουλεύσεων ήταν η χθεσινή, έπειτα από το ναυάγιο της υποψηφιότητας του κ.Φ. Πετσάλνικου και την επαναφορά στο τραπέζι των συζητήσεων του ονόματος του κ.Λ. Παπαδήμου. Το πρωί της Πέμπτης στις 10:00 αναμένεται να οριστικοποιηθεί το όνομα του νέου Πρωθυπουργού καθώς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ναυάγησε η λύση Πετσάλνικου ως πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης.
Αργά το βράδυ, ο κ. Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και συζήτησε μαζί του την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι αν πράγματι τα πολιτικά κόμματα συναινούν στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα πρέπει να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα και από τα υπόλοιπα κόμματα, όχι μόνο από τα δύο μεγάλα.
Επιπλέον επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει η υπογραφή και των δύο κομμάτων στη συμφωνία της 26ης – 27ης Οκτωβρίου και η νέα κυβέρνηση να μην έχει αυστηρά προκαθορισμένο χρόνο ζωής. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε αποδεκτές τις προτάσεις του, και ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν θέτει ζήτημα στελέχωσης του οικονομικού επιτελείου.
Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε τηλεφωνική επαφή και με τον κ. Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις.
Με τον κ. Παπαδήμο, συνομίλησε τηλεφωνικώς και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για τις κακές διαπροσωπικές τους σχέσεις. Η συζήτηση λέγεται ότι έγινε σε καλό κλίμα. Ακολούθησε κύκλος επαφών και με άλλους υπουργούς.
Επειτα από αυτές τις επαφές, αναμενόταν να υπάρξει τηλεφωνική επαφή του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά ώστε να κλείσει ο κύκλος των συζητήσεων και να επιτευχθεί συμφωνία.
Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε το βράδυ με τους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τελευταία γεγονότα.