Η 22χρονη Μόλι Κάτσπολ που αντιστάθηκε σε ένα παράνομο χαράτσι, ψάχνει μόνιμη απασχόλησηΗ κοπέλα που νίκησε την Bank of America δεν βρίσκει δουλειά

Στο υπόγειο διαμέρισμά της, η Μόλι Κάτσπολ, η 22χρονη υποαπασχολούμενη απόφοιτος κολλεγίου, που πρωτοστάτησε στο εθνικό κίνημα κατά της Bank of America στις ΗΠΑ, διαβάζει προσεκτικά τα μηνύματα που έχει λάβει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τα «επείγοντα» μηνύματα από διάφορα ΜΜΕ που της ζητούν συνεντεύξεις και δηλώσεις δεν την ενδιαφέρουν και πολύ.

Αυτό που ψάχνει με αγωνία να βρει η Μόλι, η οποία βγάζει 400 δολ. (290 Ευρώ) την εβδομάδα με μερική απασχόληση, είναι αν την έχει καλέσει κάποιος εργοδότης για συνέντευξη, ιδίως αν πρόκειται για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Περιτριγυρισμένη από βιβλία περί εργατικού κινήματος και αναρχίας, από φθηνά έπιπλα και έναν αρσενικό κούνελο ονόματι Κυρία Κράκερς, η Μόλι ανοίγει ένα e – mail από μια οργάνωση που λέγεται SumOfUs και το διαβάζει δυνατά, μπροστά στον ρεπόρτερ της Washington Post που της παίρνει συνέντευξη.

«Θέλεις δουλειά ακτιβιστή εναντίον των πολυεθνικών;», την ρωτάει η οργάνωση.

«Ο κόσμος με ρωτάει συνέχεια τι σκοπεύω να κάνω από εδώ και πέρα. Δεν ξέρω. Δεν τρελαίνομαι για την πολιτική, αλλά είμαι γεννημένη ακτιβίστρια», λέει.

Από τότε που η Κάτσπολ υπέβαλε online μια δημόσια αίτηση για να καταργηθεί ένα χαράτσι 5 δολαρίων τον μήνα που σκόπευε να επιβάλει η Bank of America στις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες, η 22χρονη με τα σγουρά μαλλιά και το τατουάζ στην πλάτη έχει γίνει η αγαπημένη όσων κλείνουν προσκαλεσμένους για τα τηλεοπτικά τοκ σόου, και ηρωίδα για τους πολίτες του Ιντερνετ.

Υπό την πίεση της λαϊκής αντίδρασης, όπως εκφράστηκε στο Ιντερνετ πρώτα από την Μόλι, και στη συνέχεια από άλλους 320.000 αμερικανούς, η Bank of America απέσυρε το σχέδιο για την επιβολή της χρέωσης των 5 δολαρίων.
Μετά από την χαρά για αυτή τη νίκη, και την έκθεση στη δημοσιότητα, η Μόλι είναι κάπως αμφίθυμη για όλη αυτή την προσοχή και την διαφήμιση του αγώνα της με όρους «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ».

Έχει πιο επείγουσες ανησυχίες, όπως και ολόκληρη η γενιά της: από τον Δεκέμβριο, η πτυχιούχος ιστορικός τέχνης και αρχιτεκτονικής πρέπει να βρει μια δουλειά πλήρους απασχόλησης για να αρχίσει να ξεχρεώνει τα φοιτητικά δάνειά της, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 200 δολάρια κάθε μήνα.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.