Η γλώσσα του σώματος μπορεί να τον «προδώσει»Πέντε τεχνικές για να καταλάβεις πότε σου λέει ψέματα

Το FBI έχει στο επιτελείο του επιστήμονες ειδικούς στην ανίχνευση του ψέματος μέσα από τη γλώσσα του σώματος και τις μικροεκφράσεις του προσώπου, που ειδικεύονται στις ανακρίσεις. Οι ψεύτες χρησιμοποιούν αρκετές κινήσεις για να καλύψουν τον εαυτό τους, τις οποίες οι ειδικοί εμπειρογνώμονες (πρώην ειδικοί ανακριτές του FBI) έχουν αναγνωρίσει.
Τώρα, μπορείς να «ανακρίνεις» κι εσύ το σύντροφό σου και να ανακαλύψεις αν σου κρύβει κάτι.

1. Η κάλυψη του στόματος
Ο εγκέφαλος υποδεικνύει υποσυνείδητα στο σώμα να καταπνίξει τα ψέματα που πρόκειται να ειπωθούν. Οι καλύτεροι ψεύτες θα προσπαθήσουν να καλύψουν και τη χειρονομία συγκάλυψης με έναν ψεύτικο βήχα. Εάν δεις το συνομιλητή σου να καλύπτει το στόμα του όταν μιλάς εσύ, πιθανότατα διαισθάνεται ότι εσύ λες ψέματα.

2. Το άγγιγμα της μύτης
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν λέμε ψέματα απελευθερώνονται στο αίμα κετοχολαμίνες που κάνουν το βλενογόννο της μύτης να διαστέλλεται, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η πίεση του αίματος. Αυτό ερεθίζει τη μύτη προκαλώντας φαγούρα και οδηγεί σε στιγμιαίο τρίψιμο για την ανακούφισή της.

3. Το τρίψιμο του ματιού
Οι άνδρες συνήθως τρίβουν τα μάτια τους δυνατά και, αν το ψέμα είναι πολύ μεγάλο, τα αποστρέφουν σε άλλη κατεύθυνση. Οι γυναίκες, πάντα πιο διακριτικές, αποφεύγουν να κάνουν τόσο έντονες κινήσεις και αρκούνται σε μικρά αγγίγματα κάτω από το μάτι.

4. Το τράβηγμα του αφτιού
Η κίνηση αυτή δείχνει αμηχανία και άγχος και είναι ο τρόπος του συνομιλητή σου να δείξει πως δε θέλει να ακούσει αυτό που λες, γιατί του προκαλεί αμηχανία και απαντά με ψέματα.

5. Το ξύσιμο του λαιμού
Φανερώνει, επίσης, αμηχανία και είναι σημάδι αμφιβολίας ή αβεβαιότητας προς τα λόγια του συνομιλητή.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.