Διορισμούς στο Δημόσιο 121 εργαζομένων της καταργημένης εταιρίας Ολυμπιακό Χωριό σε διάφορες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ έκανε τον Ιούλιο του 2010 ο Ανδρέας Λοβέρδος, που πρόσφατα εμφανίστηκε λάβρος (με υποκριτικές δηλώσεις στα κανάλια) κατά των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και του αριστερισμού, που έχει βραχυκυκλώσει το κράτος.
Ο υπουργός, που προβάλλει διαρκώς προς τα έξω ένα μείγμα γλυκερής ανθρωπιάς και φτηνής αυθάδικης μαγκιάς, έχει μετατάξει τη σύζυγό του από την Ολυμπιακή Αεροπορία στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης, εφαρμόζοντας με τον καλύτερο τρόπο το άλλα λέμε (για να ακούνε οι πολλοί) και άλλα κάνουμε κατ’ ιδίαν.
Ο κ. Λοβέρδος, έναν χρόνο πριν, με διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο 3863/10, έδωσε τη δυνατότητα (σε αντίθεση με τις σημερινές πρακτικές της κυβέρνησης) σε 121 εργαζομένους της εταιρίας Ολυμπιακό Χωριό να μεταφερθούν σε υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ και να κατατάσσονται σε αντίστοιχες κενές θέσεις με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, υπό τον όρο ότι έχουν τα προσόντα που προβλέπονται για τις θέσεις αυτές, και με τις αποδοχές και τους όρους απασχόλησης που προβλέπονται για τις θέσεις αυτές.
Μάλιστα, η διάταξη εκείνη προέβλεπε ότι, αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, η κατάταξη γίνεται σε θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, αντίστοιχης βαθμίδας, οι οποίες συστήνονται αυτοδικαίως με απόφαση του αρμόδιου υπουργού κατά ειδικότητα και αριθμό ίσο με τον αριθμό των προσώπων που θα καταταγούν σε αυτές.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προσωπικό που υπηρετούσε στην εταιρία Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε, η οποία στήθηκε για την προετοιμασία του ολυμπιακού χωριού και παρέμεινε σε λειτουργία έξι χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, αμείβονταν με μισθούς ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έφταναν τα 6.500 ευρώ.
Κομμάτι των μετατάξεων στις άλλες προαναφερόμενες υπηρεσίες περίπου 120 υπαλλήλων έγινε και επί υπουργίας της Λούκας Κατσέλη, αφού μέρος του προσωπικού «έμεινε πίσω» μέχρι να «κλείσει» διαχειριστικά η εταιρία.
Στον συγκεκριμένο οργανισμό έγιναν αφειδώς διορισμοί γνωστών και φίλων, με μισθούς που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα.
Η εν λόγω εταιρία ιδρύθηκε το 2000, έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή της «πρότυπης» πόλης, η οποία θα φιλοξενούσε την αφρόκρεμα του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Παρόλο που επρόκειτο για μια ιδιωτική εταιρία, αποφασίστηκε η μισθοδοσία των υπαλλήλων που θα στελέχωναν τον ΟΧΑΕ να γίνεται από τα αποθεματικά του ΟΕΚ, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ του οργανισμού.
Σε ταξίδια και εστιατόρια
Οπως έχουν καταγγείλει στο παρελθόν οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ, αρκετές χιλιάδες ευρώ σπαταλήθηκαν στην εξυπηρέτηση προσωπικών εξόδων, αντί για την κατασκευή κατοικιών. Το πόρισμα φορολογικού ελέγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στα οικονομικά του ΟΧΑΕ την τριετία 2001-2003 είναι αποκαλυπτικό: Ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού (στις Κάνες, στη Βαρκελόνη και στη Γενεύη), διαμονές σε ξενοδοχεία άσχετες με το αντικείμενο της εταιρίας, δείπνα σε εστιατόρια, λογαριασμοί προσωπικών κινητών τηλεφώνων, ακόμη και κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας χρεώνονταν στα έξοδα της εταιρίας.