Για την παρουσίαση του βιβλίου του “Το κρυμμένο αριστούργημα του Ζόζεφ Ινεμπράο” μίλησε την Παρασκευή στον Star-Fm 933 o Γρεβενιώτης συγγραφέας του Βιβλιου, Νίκος Τακόλας.
Η Βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει από την Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ., στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Αίγλη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ:
Α. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ:ΚΑΘ. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ.
Ε. ΜΠΑΚΑΣ:ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ν. ΤΑΚΟΛΑΣ:ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ακούστε την:
Νίκος I. Τακόλας, Το κρυμμένο αριστούργημα του Ζοζέφ Ινεμπράο, εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ
Σχετικά με το βιβλίο του Νίκου Τακόλα: Πρόκειται για μια λογοτεχνική ματιά, σε ένα κόσμο άνισων ευκαιριών, αποκλεισμού, ρατσισμού και συμβάσεων, αντιπαραβάλλοντας ένα κόσμο με ανθρώπινα στοιχεία, ψυχικά αναχώματα και συναισθηματικότητα. Το βιβλίο διατρέχει η αγωνία του ανθρώπου για τη δημιουργία και την τέχνη. Ανήκει στην κατηγορία του «διεισδυτικού ρεαλισμού», δηλ. περιγράφει φαινομενικά γνωστά πράγματα με νοηματικές προεκτάσεις και σηματοδοτήσεις. Γραπτά του Νίκου Ι. Τακόλα πεζογραφίας, ποίησης και κριτικής υπάρχουν σε περιοδικά λόγου, εφημερίδες και στο διαδίκτυο που αποτελεί για χρόνια τον προσφιλή του χώρο. “Το κρυμμένο αριστούργημα του Ζοζέφ Ινεμπράο” είναι το πρώτο του έντυπο βιβλίο.
Σύντομο βιογραφικό:
O Νίκος I. Τακόλας, γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Κατάγεται από το χωριό Αβδέλλα της Πίνδου. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σε τεχνικά και οικονομικά πεδία. Εργάστηκε στο εξωτερικό και έκανε πολλά ταξίδια. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται στη ΔΕΗ ΑΕ. Ασχολείται επαγγελματικά με ενεργειακά θέματα και θέματα Τεχνικού Δικαίου. Γράφει για πολλά χρόνια κείμενα επιστημονικά, τεχνικά, οικολογικά και λογοτεχνικά. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με κινηματογραφική κριτική και πολιτικό δοκίμιο.
Πού θα βρείτε το βιβλίο: Το βιβλίο διατίθεται στα Γρεβενά στα βιβλιοπωλεία:
• Μιχάλης Χαμαλίδης , Κ. Ταλιαδούρη 69 – 2462 025132
• Δ. Αναγνώστου (Πλατεία Γρεβενών, Πεζόδρομος)
* Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι πίνακας του Βολιώτη ζωγράφου Ιωακείμ Μιναρετζόπουλου, με τίτλο «Το Κοχύλι».