«Κόκκινες κάρτες» σε εφτά υπουργούς για συγκεκριμένες παραλείψεις και όχι γενικά και αόριστα για τη «μη υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών» μοίρασε η τρόικα μετά τον έλεγχο του Αυγούστου που οδήγησε στο δράμα των τελευταίων εβδομάδων

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» η πρώτη «κόκκινη κάρτα» βγήκε για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στον τέως υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Ι. Ραγκούση και στον κ. Δ. Ρέππα, ο οποίος τον διαδέχθηκε.

Η δεύτερη «κόκκινη» βγήκε για την άρνηση της κυβέρνησης –των υπουργών Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη, ο οποίος διαδέχθηκε στη θέση τον κ. Βενιζέλο, και Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Παπουτσή και του προκατόχου του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη– να μειώσει τις προσλήψεις στον στρατό και στις αστυνομικές ακαδημίες.

Η τρίτη «κόκκινη κάρτα» βγήκε για τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος –πέρα από το τραγικό λάθος της επιστροφής φόρων 1,2 δισ. ευρώ στους φορολογουμένους μέσω του διάτρητου συστήματος των αποδείξεων– δεν έκοψε τις δαπάνες από αμοιβές επιτροπών και συμβουλίων, από αποζημιώσεις και μπόνους στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.

«Κόκκινη κάρτα» βγήκε στον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, καθώς δεν προχώρησαν μια σειρά μέτρα για την αύξηση των εσόδων (χρέωση ανασφάλιστων και μεταναστών για ιατρικές υπηρεσίες) και τον περιορισμό των δαπανών στα νοσοκομεία.

«Κόκκινη κάρτα» βγήκε και στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, καθώς δεν προχώρησε η πλήρης εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά ούτε η εφαρμογή ειδικής μειωμένης τιμής για τα φάρμακα που συνταγογραφούν τα Ταμεία.

Το κρίσιμο όμως ζήτημα για την τρόικα, όπως φαίνεται από τις «κόκκινες κάρτες» στην κυβέρνηση, είναι ότι «περιμένει πλήρη εφαρμογή» του κανόνα για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων «μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» εφέτος και «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» την τετραετία 2012-2015.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed