Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών ενημερώνουν:
Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, η τριήμερη διδακτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλεών την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2011.
Ξεκινήσαμε από τις Αμυγδαλιές την Παρασκευή το πρωί και το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης. Το βράδυ της ίδιας μέρας πήγαμε στο Μetro και στο Θησείο.
Το Σάββατο το πρωί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη απενεμήθη στο Σχολείο μας EΠΑΙΝΟΣ από την Ελληνική Εταιρία της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, για την επιτυχημένη συμμετοχή του Σχολείου μας στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία» (ο έπαινος αυτός δόθηκε σε σαράντα ένα σχολεία όλης της Ελλάδας).
Πριν την έναρξή της και στο χώρο της εκδήλωσης, προβήκαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση ή υποβιβασμό του Σχολείου μας (ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας). Κατόπιν επισκεφθήκαμε την πλατεία Συντάγματος και τον προαύλιο χώρο της Βουλής των Ελλήνων όπου και εκεί προβήκαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση ή υποβιβασμό του Σχολείου μας (ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας).
Από εκεί πήγαμε στην Ακρόπολη και θαυμάσαμε από κοντά τα δημιουργήματα των προγόνων μας (Προπύλαια, Παρθενώνας, Ερέχθειο κλπ). Από εκεί φύγαμε για Πάτρα. Κάναμε μια στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και το βράδυ φτάσαμε στην Πάτρα. Το πρωί της Κυριακής επισκεφτήκαμε τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και στη συνέχεια πήγαμε στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Πάτρας, όπου μπροστά σε περίπου οχτακόσιους θεατές, χορέψαμε κλέφτικα δημοτικά τραγούδια του τόπου μας (παιδιά της Σαμαρίνας, κλεφτόπουλα, το Θόδωρο Ζιάκα) στην εκδήλωση – φεστιβάλ παραδοσιακής έκφρασης «Νικηφόρεια 2011» του ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio «Έλα και τραγούδα: Λαϊκές Παραδόσεις» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Abruzzo της Ιταλίας, με τίτλο «Έλα και τραγούδα: Λαϊκές Παραδόσεις».
Το χορευτικό μας, χωρίς υπερβολή, κατενθουσίασε τους θεατές και καταχειροκροτήθηκε. Το περισσότερο όμως χειροκρότημα το εισπράξαμε όταν τα μέλη του χορευτικού ξεδίπλωσαν εκεί μπροστά στους θεατές και τους επισήμους, το πανό διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση ή υποβιβασμό του Σχολείου μας.
Φύγαμε από την Πάτρα και αφού περάσαμε από τη γέφυρα του Ρίο-Αντίρριο, διασχίσαμε τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, κάναμε στάση στην Αμφιλοχία και στο γεφύρι της Άρτας και το βράδυ φτάσαμε στις Αμυγδαλιές.
Ήταν στην κυριολεξία 1132 χιλιόμετρα βιωματικής μάθησης, τιμητικών διακρίσεων, προβολής των Γρεβενών και διαμαρτυρίας για την κατάργηση ή υποβιβασμό του Σχολείου μας. Όταν τη σχεδιάζαμε ή όταν ξεκινήσαμε, κανείς δεν φανταζόταν ότι η επιτυχία αυτής της διδακτικής επίσκεψης θα ήταν τόσο μεγάλη. Η επιτυχία ξεπέρασε τις προσδοκίες και του πιο αισιόδοξου από εμάς.
Μπορεί η κούραση να ήταν κι αυτή μεγάλη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Γι’ αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Abruzzo της Ιταλίας για την άψογη υποδοχή και την άριστη φιλοξενία.
Θέλουμε όμως να σημειώσουμε ότι απορία όλων ήταν, πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο σχολείο, όπως το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών να καταργηθεί ή να υποβιβαστεί;
Απορία δική μας προς τον κ. Βουλευτή και το Υπουργείο Παιδείας είναι, γιατί δεν κατέστη δυνατό να έχουμε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας (αν και πήγαμε στην Αθήνα και παρ’ ότι το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα), ενώ αντίθετα τα Σχολεία της Δεσκάτης συναντήθηκαν μέχρι τώρα δύο φορές με το Υπουργείο Παιδείας για το ίδιο θέμα;
Το δελτίο τύπου το υπογράφουν:
1. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών
Ο Πρόεδρος Αργύριος Γ. Καραλιόλιος
2. Για τους Γονείς όλων των μαθητών του Σχολείου
Ο εκπρόσωπός τους Αθανάσιος Λιάκας
Δείτε το βίντεο: