ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Για μια δήλωση ουδετερότητας η οποία ωστόσο έχει ενδιαφέρουσες αναφορές έκανε λόγο η ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 από τη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στα λεγόμενα του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος νωρίτερα κάλεσε σε ψήφο κατά συνείδηση στον Β’ γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε πράγματα τα οποία και ο ίδιος είχε πει και πρεσβεύει. “Είναι μια δήλωση μετρημένη. Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε μια απευθείας επικοινωνίας του πολιτικού με τον πολίτη”, σημείωσε μεταξύ άλλων. “Αναδεικνύει μια σειρά από σημεία στα οποία φαίνεται ότι είχαμε κοινό τόπο, παρόλο που υπήρχαν άλλα στα οποία είχαμε διαφωνίες”, επισήμανε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχουν βουλευτές που είναι με το μέρος του, αλλά δεν τους ζήτησε να τον στηρίξουν – έχουν άλλο ρόλο.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ που συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη και με στελέχη της ΝΟΔΕ Γρεβενών, γνωστοποίησε ότι δεν είχε επικοινωνία με τον κ. Τζιτζικώστα, πέραν της τυπικής που υπήρξε μετά τον Α’ γύρο των εκλογών.

12511240_1656866637899438_1720907724_o

Εκεί ήταν και η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυριδάκη

12489871_1656863647899737_1911836901_o

Βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

• Δεν είχα κάποια επικοινωνία με τον Απ. Τζιτζικώστα πέρα μιας τυπικής επικοινωνίας που είχαμε μετά τον πρώτο γύρο. Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα είναι μια μετρημένη δήλωση ουδετερότητας που έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει όπως την αντιπαράθεση με παραδοσιακούς μηχανισμούς και την ανάγκη για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Συμφωνούμε και σε πολλά ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση του κόμματος και στις καταστατικές αλλαγές.

• Ο Απ. Τζιτζικώστας κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό με μια σημαντική τοπική δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα και τον καθιστά έναν σημαντικό παράγοντα για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

• Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από νέα άτομα που έχουν κολλήσει ένσημα και είναι γειωμένα στην πραγματικότητα. Η ανανέωση πρέπει να είναι και ηλικιακή αλλά όχι μόνο ηλικιακή. Τα νέα πρόσωπα έχουν τη σημασία τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνουμε τα στελέχη με την μεγαλύτερη εμπειρία.

• Έχω βουλευτές που είναι θετικά διακείμενοι απέναντί μου αλλά δεν τους ζήτησα να με στηρίξουν ανοιχτά για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση και για να βγούμε ενωμένοι την επόμενη μέρα.

• Η στήριξη των Ευρωβουλευτών σηματοδοτεί τη στενή σχέση που έχω με την Ευρώπη. Είμαι ένας βαθιά Ευρωπαϊστής πολιτικός και υπηρετώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διπλή παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή: την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την απέχθεια του λαϊκισμού.

• Συμφωνώ με τον Β. Μεϊμαράκη για ίσες ευκαιρίες και ότι δεν μπορούμε να προσδιοριζόμαστε με βάση τις προσωπικές μας σχέσεις. Έχω δώσει αγώνες για την αξιοκρατία και την αξιολόγηση μέσα από τη θέση μου ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έχω μιλήσει για ίσες ευκαιρίες το οποίο στην πράξη σημαίνει μικρότερες εκλογικές περιφέρειες.

• Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα.

• Δεν είμαι ο αντι – Τσίπρας, είμαι ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ να της επιβάλλει το πρότυπο του αρχηγού που πρέπει να εκλέξουμε.

• Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο αστικό λαϊκό κόμμα το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να περιχαρακώνεται ταξικά.

• Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συνθέτει. Ο καθένας φέρνει κάτι στο τραπέζι και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκφράζει όλη την παράταξη γι’ αυτό έχουμε στελέχη με διαφορετική αφετηρία.

• Θα μιλώ για σημαντικά θέματα όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος ακόμη και σε προεκλογική περίοδο. Με ενδιαφέρουν οι θέσεις του κ. Μεϊμαράκη και ουδέποτε υπήρξε συμφωνία, ούτε καν νύξη ότι δεν πρέπει να συζητήσουμε τα θέματα της αναθεώρησης.

• Ο κ. Μεϊμαράκης θα θυμάται ότι δεν εξέφρασε καμία δημόσια ούτε ιδιωτική διαφωνία τότε για τις απολύσεις. Οι απολύσεις ήταν μια δύσκολη πολιτική απόφαση και τη σήκωσα μόνος μου χωρίς ιδιαίτερη στήριξη, ήταν όμως συμβατική δέσμευση της Κυβέρνησης. Δεν μ’ αρέσει η εκ των υστέρων κριτική.

• Το μεταρρυθμιστικό βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης δεν το σήκωσαν όλοι, κάποιοι βγήκαν μπροστά και κάποιοι έμειναν πίσω και σιωπούσαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed