Φοβερός αθλητής, εντυπωσιακός αγώνας στον τελικό του μήκους – Ο Τεντόγλου θα αφήσει επόχη! – Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου ΓρεβενώνΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ηταν σταθερός, είχε καθαρό μυαλό, κατάφερε να αντιδράσει όταν χρειάστηκε και πάνω από όλα είχε ψυχή για να ζήσει όσο καλύτερα μπορούσε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι.

Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου βρέθηκε για περισσότερες από μία φορές στους τρεις πρώτους της κατάταξης, όμως, τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην πέμτη θέση με άλμα στα 7,66 μέτρα (0,7). Κατάφερε στον αγώνα στόχο της χρονιάς να βρεθεί μόλις τρία εκατοστά κάτω από το ατομικό του ρεκόρ.

Για τον Μιλτιάδη Τεντόγλου αυτή ήταν η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας τους. Οχι μόνο γιατί βρέθηκε σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, αλλά γιατί χειρίστηκε τη συμμετοχή του σε αυτό, σαν ένας μεγάλος αθλητής. Ο 17χρονος έχει κάθε λόγο να σκέφτεται θετικά την παρουσία του στους παγκόσμιους στίβους και να ονειρεύεται μετάλλια σε μεγάλες διοργάνωσεις.

Ο αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,49 μ., συνέχισε στα 6,24 μ., πέτυχε 7,63 μ. στην τρίτη του προσπάθεια για να ανέβει προσωρινά τρίτος κι έπειτα “σημάδεψε” τα 7,66 μέτρα. Στο πέμπτο του άλμα σημείωσε 7,33 μ., ενώ δεν ολοκλήρωσε την τελευταία του προσπάθεια, που μετρήθηκε 6,15 μέτρα.

Ο Τεντόγλου έχει έναν ακόμη λόγο να αισθάνεται περήφανος, καθώς μετείχε στον καλύτερο τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης, όχι μόνο γιατί ο Κουβανός Ντιμίτριο Μάσσο “προσγειώθηκε” στα 8,05 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά γιατί είναι η πρώτη φορά, που δύο άλτες στον τελικό του Παγκοσμίου ολοκληρώνουν πάνω από τα 8,00μ. (δεύτερος ο Ντάνσι Πόρτερ με 8,01 μ. στο έκτο του άλμα) και που το χάλκινο μετάλλιο “κλείνει” με επίδοση πάνω από τα 7,70 μ. (Εμπερτον Σίλβα, 7,76 μ.). Το επίπεδο του αγώνα ήταν εξαιρετικά υψηλό γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην εμφάνιση του Ελληνα αθλητή.

Η εξέλιξη του αγώνα σύμφωνα με το sportsfeed:
Στην πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 7.49μ. με κόντρα άνεμο 1,7μ. Ο μοναδικός από τους 12 που έκανε άλμα με κόντρα άνεμο ολοκληρώνοντας την πρώτη προσπάθεια των αλμάτων στη 2η θέση, πίσω απο τον Κουβανό Μαϊκέλ Μασό ο οποίος πήδηξε 7.54μ. με ευνοϊκό 0,4μ.

Στη δεύτερη προσπάθεια σχεδόν το… άφησε το άλμα καθώς δεν του βγήκε όπως θα ήθελε και ο άνεμος γύριζε για να κάνει 6.24μ. και να υποχωρήσει στην 5η θέση, με τον Αυστραλό Ντάρσι Ρόπερ να εχει περάσει πρώτος με 7.70μ.

Η τρίτη προσπάθεια ήταν εξαιρετική. Για άλλη μια φορά με κόντρα άνεμο (-0.2), ο Γρεβενιώτης άλτης προσγειώθηκε στα 7.63μ. και ανέβηκε μία θέση στην κατάταξη (4η) έχοντας μπροστά τον Μασό (7.79μ., +0,7), τον Ρόπερ (7.70μ., -0,5) και Ετσεβαρία (7.69μ., -0,2).

Στο πρώτο του άλμα που επιτέλους δεν είχε κόντρα άνεμο (0,7), ο Έλληνας πρωταθλητής βελτίωσε και άλλο την επίδοση του, κάνοντας 7.66μ. Βρέθηκε όμως στην 5η θέση με τον Βραζιλιάνο Έντερσον Σίλβα να κάνει ατομικό ρεκόρ με 7.76μ. (+0,1). Πρώτος παρέμεινε ο Κουβανός Μασό ο οποίος στην 4η προσπάθεια του ήταν εντυπωσιακός και πήδηξε 8.05μ. (+0.5).

Η πέμπτη προσπάθεια του Τεντόγλου, ήταν στα 7.33μ. με αρνητικό και πάλι άνεμο (-0,5). Ο Αυστραλός Ρόπερ, με εντυπωσιακό άλμα στα 7.80μ. (-1,1) πέρασε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μασό που συνέχισε να προηγείται με 8.05μ.

Στο τελευταίο του άλμα, ο Τεντόγλου θέλησε να ρισκάρει αλλά δεν του βγήκε και το άφησε (μετρήθηκε 6.15μ.) ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 5η θέση. Νικητής ο φοβερός Μασό με 8.05μ., αφήνοντας δεύτερο τον Αυστραλό Ρόπερ με 8.01μ. και τρίτο τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα με 7.76μ.

Οπως γράφει το segas.gr,  ήταν η τρίτη φορά που Ελληνας αθλητής μετέχει στον τελικό του μήκους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων. Το 1999 ο Λούης Τσάτουμας είχε καταλάβει την 4η θέση με 7,54 μ., ενώ το 2005 ο Γιώργος Τσάκωνας ήταν έκτος στην διοργάνωση του Μαρακές με 7,33 μέτρα.

Star-fm.gr: Μίλτο, μας έκανες περίφανους

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, κος Γεώργιος Δασταμάνης έμπλεος θαυμασμού και υπερηφάνειας συγχαίρει τον Μιλτιάδη Τεντόγλου για την σπουδαία του επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων και την κατάκτηση της 5ης θέσης. Ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου και ο προπονητής του, Βαγγέλης Παπανίκος χάρισαν φέτος στους Γρεβενιώτες πολλές στιγμές ψυχικής ανάτασης και είναι αξιέπαινοι για το έργο τους, το οποίο ευχόμαστε να πολλαπλασιάζεται συν τω χρόνω. Ο Δήμαρχος αναμένει να τους υποδεχτεί πίσω στην έδρα τους και να απονείμει τις πρέπουσες τιμές.

 

Starfm.gr: Το βλέμμα μας τώρα, είναι στραμμένο στην Ελένη Κουτσαλιάρη:
Σύλλογος: ΓΣ Γρεβενών
Αγώνισμα: Μήκος
Προπονητής: Βαγγέλης Παπανίκος
Ατ. Ρεκόρ: 6,19 μ.
Φετινό Ρεκόρ: 6,19 μ.
Ετος Γέννησης: 1998
Πρόγραμμα: Σάββατο (18/7) 19.25 Προκριματικός
Θέση στην κατάταξη: 10η

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.