Από το 1997, όταν και η ασύρματη τεχνολογία δικτύων (Wi-Fi) πέρασε στον τελικό καταναλωτή και σταδιακά σχεδόν σε κάθε σπίτι που έχει σήμερα σύνδεση στο διαδίκτυο, οι επιστήμονες έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει αυτή η τεχνολογία για τον ανθρώπινο οργανισμό.WI-FI Δείτε τις πιο βασικές επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας Wi-Fi στον οργανισμό μας:Προβλήματα αϋπνίας

Έχετε νιώσει ποτέ “πιο ξύπνιοΙ”, πιο δραστήριοΙ, μετά τη χρήση Wi-Fi ή μήπως σας έχει τύχει να έχετε δυσκολία να κοιμηθείτε όλη τη νύχτα; Αναφορές τέτοιων περιπτώσεων έχουν γίνει ολοένα και πιο συχνές τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα σχετική έρευνα έγινε το 2007 (δημοσιευμένη στην επιθεώρηση Neuroscience Letters), όπου είχε σκοπό να αξιολογήσει την εκπομπή χαμηλών συχνοτήτων από τα κινητά τηλέφωνα και τις επιπτώσεις της στον ύπνο. Οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητικά σήματα από αληθινά κινητά τηλέφωνα, ή σε καθόλου ακτινοβολία από ψεύτικα κινητά τηλέφωνα. Διαπιστώθηκε ότι όσοι εκτίθενται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως εκείνης σε κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες δυσκολίες να κοιμηθούν, ενώ παρατηρήθηκαν και αλλαγές στα εγκεφαλικά τους κύματα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ύπνος κοντά σε ένα ενεργό κινητό τηλέφωνο, ή σε σπίτι με ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, ή σε πολυκατοικία με πολλά ενεργά δίκτυα Wi-Fi, μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στον ύπνο (επιθεώρηση Medical Journal of Australia, Οκτώβριος 2013). Η στέρηση ή η κακή ποιότητα ύπνου με τη σειρά της μπορεί να είναι η αρχή για περισσότερα προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη και η υπέρταση.

Αρνητική επίπτωση στην φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών

Η έκθεση σε ακτινοβολία “μη θερμικών ραδιοσυχνοτήτων” από τα δίκτυα Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να διαταράξει την φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη, ιδίως την ανάπτυξη του εμβρύου. Έρευνα του 2004 σε πειραματόζωα διαπίστωσε σύνδεση της έκθεσης σε Wi-Fi με την καθυστερημένη ανάπτυξη των νεφρών (επιθεώρηση Bioelectromagnetics). Τα ευρήματα αυτής της έρευνας υποστηρίζονται από μια αυστριακή έρευνα του 2009. Μάλιστα οι επιστήμονες σε αυτή την έρευνα υποστηρίζουν ότι “η ιδιότητα των κυττάρων να συνθέτουν πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα έντονη σε αναπτυσσόμενους ιστούς, δηλαδή, στα παιδιά και τα νεαρά άτομα. Κατά συνέπεια, αυτές οι ομάδες πληθυσμού είναι πιο ευαίσθητες” στην έκθεση σε Wi-Fi, η οποία προκαλεί διαταραχές στην λειτουργία των κυττάρων (Austrian Social Insurance for Occupational Risks – AUVA, Ιούλιος 2009).

Περιορισμένη εγκεφαλική λειτουργία

Έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρυσι στην επιθεώρηση Clinical Neurophysiology, εξέτασε την επίπτωση της ακτινοβολίας από τα δίκτυα τελευταίας γενιάς 4G, στην εγκεφαλική λειτουργία. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν -μέσω της χρήσης μαγνητικών τομογραφιών- ότι τα άτομα που εκτίθενται σε τεχνολογία W-Fi 4G παρουσιάζουν μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία σε πολλά σημεία του εγκεφάλου.

Προβλήματα στην υγεία του σπέρματος

Η θερμότητα από την συχνή χρήση laptop δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για την υγεία του σπέρματος στους άνδρες. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Fertility and Sterility έδειξε ότι τα δίκτυα Wi-Fi μειώνουν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και προκαλούν ακόμα και κατακερματισμό του DNA. Στο ίδιο συμπέρασμα έφτασαν επιμέρους έρευνες που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Journal of Pediatric Urology (επικεφαλής καθηγητής Atasoy H. I) και Applied Biochemistry and Biotechnology (επικεφαλής καθηγητές Kesari και Behari).

Καρδιακό στρες

Αν σας έχει τύχει να αισθανθείτε την καρδιά σας να χτυπάει πιο γρήγορα χωρίς προφανή αιτία όταν είστε περικυκλωμένοι από δίκτυα 3G ή LTE κινητών τηλεφώνων, μπορεί να μην είναι η ιδέα σας, αλλά να ευθύνεται η ακτινοβολία αυτών των δικτύων. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Electromagnetic Biology and Medicine από τους καθηγητές Havas M. και Marrongelle J. διαπιστώθηκε ότι σε 69 άτομα που είχαν εκτεθεί σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία παρατηρήθηκε αύξηση των καρδιακών τους παλμών, σε ρυθμό παρόμοιο με εκείνον που είχαν σε κατάσταση στρες.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed